maanantai 25. toukokuuta 2009

Raparperin aika


Raparperit ovat kasvaneet huimaa vauhtia. En muista, milloin olisin näin varhain leiponut kevään ensimmäisen raparperipiirakan.  Ystäväni Iris on melkoinen leipuri, kun kyseessä on piirakat. Tähdenlento vain, niin hän on loihtinut piirakan sienistä, marjoista, kasviksista ihan mistä vain. Piirakan pohjat ovat rapeita ja herkullisia ja täytteet vievät kielen mennessään.

Minä olen tyytynyt piirakkapohjissa nykyään valmiisiin pohjiin. Työssäkäyvälle ihmiselle ne ovat aivan omiaan ja maistuvatkin kohtuullisen hyviltä. Alla oleva ohje on aika tavanomainen, mutta sen tekee herkulliseksi smetanan ja kermaviilin yhdistelmä!

MINUN RAPAPERIPIIRAKKANI

valmis muropohja
raparperin paloja, joihin lisätty sokeria
kermaviiliä
smetanaa
sokeria
vaniljasokeria

Kaada raparperipalat piirakkapohjan päälle. Lisää palojen päälle keskenään sekoitetut kermaviili, smetana, sokeri ja vaniljasokeri.  Paista uunin alimmalla tasolla 200C lämpötilassa noin 20 min ja sen jälkeen siirrä vuoka keskitasolle noin 10-15 minuutiksi. Piirakkapohjan pakkauksessa on paistamisohjeet. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti